Zorg voor meer comfort in de veranda of pergola

Je kunt nog zo’n mooie veranda of pergola neer hebben gezet, het is onvermijdelijk dat het er in de zomer erg warm zal worden. Al dat glas is schitterend om te zien, maar de zon heeft er natuurlijk vrij spel. Dat is in de vroege lente heerlijk, dat lentezonnetje wordt dan versterkt door het glas, maar in de zomer kun je er bijna niet zijn. Dat is zonde van die fijne ruimte.

Hoe kun je het er wél uithouden in de zomer?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een airco te installeren, maar dat is een dure oplossing. Zeker wanneer je de huidige energieprijzen in overweging neemt. Er is gelukkig een oplossing die én goedkoper én mooier is. Door mooie veranda zonwering of pergola zonwering te plaatsen kun je er zelf voor kiezen hoeveel zonlicht je binnen wilt laten komen. Je bestelt deze zonwering gewoon online, bij Tuinmaximaal.

Wat kun je nog meer doen om het comfort te verbeteren?

Wil je graag meer tijd doorbrengen in je veranda? Dan is het wel slim om deze ruimte een duidelijke functie te geven. Je kunt de veranda dan precies zo inrichten als goed past bij deze functie. Zo kun je er, bijvoorbeeld, een fijne werkkamer van maken. Zet er een goed bureau neer en zorg dat je je laptop er goed kwijt kunt. Plaats een kast en ga aan het werk.

Omdat het licht in een veranda, over het algemeen, heel goed is, kan deze ruimte ook heel goed gebruikt worden als atelier. Zet er een schildersezel neer en een tafel voor je kwasten en potten verf. Of zet er een een pottenbakkerswiel neer en kasten voor je klei. Je kunt met deze ruimte heel veel, het is maar net waar jij de ruimte voor wilt gaan gebruiken.

Zorg voor een mooie inrichting

Om te voorkomen dat je veranda eruit ziet als een bovenmaats aquarium zul je iets met de inrichting ervan moeten doen. Het scheelt al enorm als je een mooi kleed op de vloer legt en wat mooie planten neerzet. Ook comfortabele meubels en natuurlijk wat kunst of foto’s aan de wand kunnen een groot verschil maken. Wil je de vogels waarschuwen voor al dat glas en voorkomen dat ze tegen het glas vliegen? Dan zijn mooie stickers voor op het glas aan te raden.

Lees Vorige

Geluidsoverlast kan veel gedoe opleveren!

Lees Volgende

Roadtrip door Frankrijk? Deze wijnstreken moet je gezien hebben