Geluidsoverlast kan veel gedoe opleveren!

Wil je een goede band met de buren? Dan zul je je op sommige gebieden moeten aanpassen. Zeker wanneer je altijd in een vrijstaand huis hebt gewoond en nu in een rijtje bent gaan wonen, kan dat even wennen zijn. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met elkaar. De eerste stap daarin is: de kennismaking met de buren. Je hoeft daar echt niet groots voor uit te pakken, bel gewoon eens aan en stel jezelf en je gezin voor. Het praat altijd gemakkelijker wanneer je elkaar bij naam kent.

Hebben je buren kleine(re) kinderen of gezondheidsproblemen? Werken ze ‘s nachts en slapen ze een groot deel van de dag? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Speel je in een band?

De meeste buren vinden het echt niet erg als er af en toe eens een geluidje van de andere kant van de muur komt. Maar speel je in een band en oefen je telkens weer hetzelfde riedeltje op de basgitaar, slaggitaar of drums, dan kan het zomaar zijn dat zij dit als geluidsoverlast gaan ervaren. Doe dan niet moeilijk en leef je in in hun situatie. Het is een kwestie van geluidsisolatie aanbrengen in de ruimte waar je oefent. Dit kan met verschillende soorten materialen en het hoeft echt niet moeilijk te zijn of veel te kosten. Je kunt dit, over het algemeen, heel goed zelf. Als je de juiste materialen en gereedschappen maar weet te vinden en weet hoe je ze moet gebruiken.

Dankzij goede geluidsisolatie zal de band met je buren een stuk beter blijven en, misschien, nodigen ze jou en je band wel uit op hun volgende feestje!

Geluidsisolatie is anders dan warmte-isolatie

Geluidsisolatie breng je, over het algemeen, aan in de ruimte waar de meeste overlast plaats zal vinden. Ook kun je ervoor kiezen om de complete muur tussen jouw huis en dat van de buren te voorzien van geluidsisolatie. Je voorkomt dan dat je alles kunt horen aan de andere kant van de muur. Zeker de wat oudere huizen hebben eigenlijk geen isolatie tussen de twee gekoppelde woningen.

Wil je echter besparen op je energierekening? Dan zul je aan een andere manier van isoleren moeten denken. Je kiest dan voor andere materialen, bijvoorbeeld Pir isolatie. Je kunt dit materiaal gebruiken om vloeren, muren én het dak te isoleren. Deze isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter in huis blijft en dat de warmte in de zomer buiten blijft. Al deze isolatiematerialen bestel je snel en gemakkelijk in de Afwerkingshop.

 

Lees Vorige

Je woning verkopen, hoe pak je dat aan?

Lees Volgende

Zorg voor meer comfort in de veranda of pergola