Je woning verkopen, hoe pak je dat aan?

Het verkopen van je woning is niet iets dat je regelmatig doet, en dus is het logisch dat je niet goed weet wat je moet doen. Wat staat je te wachten, wat moet je regelen en hoe moet je dit allemaal uitvoeren? Verkoop je je woning via een makelaar, dan kan deze je hier vaak bij helpen, maar toch zou je ook dan nog het nodige zelf moeten doen.

Zorg voor de juiste prijs

Het is ontzettend moeilijk om de juiste prijs voor je woning te bepalen. Wat jij voorheen voor je woning hebt betaald is achterhaald, daarbij spelen er ook heel veel factoren mee. zet je te laag in, dan zullen er een hoop geïnteresseerden komen en ben je je woning waarschijnlijk snel kwijt. Maar op deze manier laat je ook een hoop geld liggen, en dat is zonde. Wil je weten wat jouw woning echt waard is? Dan is een gratis schatting van je huis een goed idee.

In dit geval komt er iemand bij je langs nadat je contact op hebt genomen, om een realistische schatting van je woning te doen. Dit gebeurt uiteraard met de nodige maatstaven en programma’s. Ook wordt jouw dossier in het team besproken, zodat er niet alleen een gedetailleerd verslag gemaakt kan worden, maar ook de juiste prijs voor jouw woning bepaald kan worden.

Foto’s van je woning

Moet je zelf foto’s van je woning maken? Dan kan dit lastiger zijn dan je in eerste instantie misschien denkt. Je doet er goed aan alle persoonlijke spullen te verbergen. Geen foto’s op de kast, geen prulletjes van de kinderen op tafel. Zorg dat de bedden zijn opgemaakt, alles schoon is, en elk meubelstuk goed staat. bij grote kamers, zoals de woonkamer, is het belangrijk dat je van elke plek een goede foto maakt. In kleinere ruimtes zoals het toilet, is het vaak het mooiste als je de foto maakt vanuit de deuropening. Let ook op je eigen reflectie, of die van je partner. Je wil voorkomen dat je zelf per ongeluk ook op de foto terecht komt.

Potentiële kopers ontvangen

Komen er mensen kijken naar de woning? Zorg er ook dan voor dat alles netjes en schoon is. laat geen speelgoed slingeren, zorg dat het aanrecht leeg is, de bedden zijn opgemaakt en het toilet schoon is. Het beste zorg je ervoor dat alles er zo uitziet als op de foto’s die je gemaakt hebt, als dat mogelijk is. Zo zien de bezoekers dat de foto’s niet gelogen zijn, en zullen ze eerder serieus na gaan denken over het kopen van jouw woning.

Lees Vorige

Je huis verkopen zonder makelaar

Lees Volgende

Geluidsoverlast kan veel gedoe opleveren!