Zo vermijd je vervelende beauty struggles op strand

Met de zomer in aantocht, is het binnenkort het ideale weer om een dagje te spenderen aan de Belgische kust. Of misschien ben je nu al je koffer aan het pakken voor een vakantie vol zon, zee en strand? Hoe dan ook, enorm ontspannend, ten minste wanneer je haar niet in je zonnecrème plakt, je je comfortabel voelt in je outfit en je niet terug naar het hotel gaat als een kreeft. Vermijd al deze struggles door de volgende 4 tips.

  1. Investeer in een goede zonnecrème

Misschien wel de belangrijkste tip: koop een kwaliteitsvolle zonnecrème met een factor die voldoende hoog is. Op die manier voorkom je een pijnlijke, verbrande huid, maar ook dat het zand continu aan je lichaam blijft plakken. Daarnaast zal deze niet afgaan in het water wanneer je beslist even af te koelen in de zee. Onthoud ook dat de werking van zonnecrème sterk vermindert, en je dus jaarlijks een nieuwe moet kopen.

  1. Denk na over je make-up

Het best doe je zo weinig mogelijk make-up op tijdens je dagje op het strand. Deze zal tenslotte wellicht niet blijven zitten door water, zweet en zonnecrème. Kan je het toch niet laten om iets op je gezicht te smeren? Kies dan niet voor een dekkende, plakkerige foundation, maar ga voor een dagcrème met een bruine tint. Wist je trouwens dat er make-up bestaat met reeds SPF in verwerkt? Vergeet ook zeker geen lippenbalsem op te doen zodat je lippen niet verbranden.

  1. Kies een comfortabele outfit

Niets zo vervelend als het te warm hebben op het strand, of je niet comfortabel voelen tijdens het zonnebaden. Denk daarom na over je outfit zodat je geniet van je stranddag in badkleding die past bij jouw lichaamstype en stijl. Er zijn talloze opties om uit te kiezen, dus je vindt ongetwijfeld wel de ideale outfit. Denk aan een oversized, luchtig hemd of corrigerende badpakken. Heb je moeite met je keuze? Vraag dan zeker om advies in de winkel, of zoek online naar inspiratie.

  1. Kies een stijlvolle, maar praktische handtas

Een strandtas is niet alleen handig om jouw spullen in op te bergen, maar het kan ook een accessoire zijn dat je fleurige strandjurkjes compleet maakt. Kies er daarom één die past bij jouw stijl en die groot genoeg is om je boek, bikini en handdoek in op te bergen. Neem wel niet je duurste tas mee, want deze kan vuil worden door het zand en de zonnecrème.

 

 

 

 

Lees Vorige

Wat is beter, ERP-systemen of een traditioneel boekhoudsysteem?

Lees Volgende

Voorkom een ongemakkelijk gevoel met deze hulpmiddelen