Zo start je je dag vol motivatie én energie!

Het begin van de dag is voor veel mensen een hele uitdaging en niet altijd even gemakkelijk om dor te komen. Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om je motivatie en energie ook aan het begin van de dag een grote boost te geven, zoals je hieronder zult lezen.

Wat kan je nu zoal doen om je dag vol motivatie te beginnen én gezonder te gaan leven? Lees snel verder voor de beste tips!

3 goede tips voor méér energie en motivatie ’s morgens

Uit bed geraken is een van de moeilijkste dingen die er zijn voor veel mensen, of het nu komt omdat ze weinig energie hebben of gewoon geen zin hebben om de dag te beginnen. Gebruik je onderstaande tips? Dan kan je het tij echter snel doen keren en spring je voortaan als een haas uit je bed:

1. Drink eerst water

Een van de beste manieren om je metabolisme, motivatie en energie een kickstart te geven, is door water te drinken. Veel mensen vergeten dat ze na een lange nacht slapen niets hebben gedronken en dat hun lichaam dus in een lichte staat van uitdroging is.

Drink voor je iets anders doet een paar glazen plat water. Zo krijgen je hersenen energie, voel je je meteen beter én zullen je vertering en metabolisme op gang komen. Meer heb je niet nodig om de dag goed te beginnen!

2. Stretch en beweeg een paar minuten

Daarbij is ook beweging erg belangrijk als je je beter wilt voelen in de ochtend. Dit komt doordat bewegen een signaal geeft aan je hersenen en zenuwstelsel dat het tijd is om in actie te komen, zowel lichamelijk als mentaal. Ook zorgt stretchen of een andere vorm beweging ervoor dat je bloeddoorstroming verbetert, waardoor je lichaam optimaal functioneert.

Het voordeel? Er is écht niet veel voor nodig om voordeel te halen uit beweging ’s morgens. Gewoon een paar minuutjes stretchen of in de tuin rondwandelen kan al voldoende zijn om je dag te beginnen!

3. Zonlicht, zonlicht, zonlicht

Als laatste kan het een slim idee zijn om jezelf ’s morgens aan natuurlijk licht bloot te stellen. Zonlicht is natuurlijk de beste optie, omdat dit licht veel lumen genereert en je lichaam dus op ‘aan’ zet. Dit is te danken aan het feit dat zonlicht dat op de retina in je ogen valt eveneens het brein en het zenuwstelsel activeert.

Drink dus voortaan je koffie in je tuin in plaats van binnenshuis, of nog beter: voer je dagelijkse beweeg- en stretchroutine onder de zon uit. Je zal versteld staan van het effect van zo’n kleine verandering op je energie en motivatie!

Lees Vorige

Particulier leasen van een auto is erg populair

Lees Volgende

Je Europese autovakantie wordt een avontuur als je het een roadtrip noemt