Je Europese autovakantie wordt een avontuur als je het een roadtrip noemt

“We maken een roadtrip”, dat klinkt een stuk avontuurlijker als je dat zegt in plaats van autovakantie. Zeker als dat op de bonnefooi oftewel met onbekende bestemming is. Bagage achterin, mand met proviand erbij, een tentje voor de zekerheid, voor zowel gezinnen als vriendengroepen is dit een heerlijke, verrassende manier van vakantie vieren.

Kriskras door Europa de zon achterna

Meestal wordt koers gezet richting de zon, omdat daar in Nederland net even te vaak wolken voor zitten. In tegenstelling tot pakweg Italië, waar je in twee dagen naartoe tuft. Of, en dan wordt het nog meer een roadtrip, dit mooie land bereikt via allerlei andere plekken die op je verlanglijst staan. Pak de kaart van Europa erbij: München is een toffe stad, net als Straatsburg of het onbekende Vaduz in Liechtenstein. En dan zijn er nog de kleine plaatsjes waar je zomaar terecht komt als je spontaan de snelweg afdraait. Al direct over de grens zie je het landschap veranderen en nodigt elke afslag uit tot een bezichtiging van het dorpje dat zo lieflijk in het dal ligt.

Europa is eindeloos mooi

Al rijdend merk je dat Europa ontelbaar mooie plaatsen, schitterende uitzichten en een schatrijke natuur kent. Het niet vooraf kiezen van een vaste vakantieplek helpt erbij om meer van dit prachtige werelddeel te zien. Van Bodo in Noorwegen tot Gibraltar in Spanje en van de Golf van Biskaje tot aan de Zwarte Zee. Waarom zou je dan nog naar Dubai of Thailand vliegen? Je trouwe vierwieler is veel mobieler. En valt het ergens tegen – dat weet je niet van tevoren – dan rij je toch gewoon verder.

Iets minder eisen stellen

Zeker wanneer je iets minder eisen stelt aan je comfort, wordt zo’n roadtrip een onvergetelijk ervaring. Via allerlei apps regel je in een handomdraai een overnachting en anders heb je altijd de tent nog achterin liggen, waarvoor op elke camping wel een plekje vrij is. Er zijn er duizenden. En het lezen van reisblogs biedt nog meer inspiratie. Zo mijd je de geijkte plekken en al te geregisseerde reisplannen. Dit is pas vrijheid, dit is pas vakantie vieren!

Geen auto, geen paniek

Heb je geen auto, dan zijn er tig andere oplossingen om Europa te ontdekken. De trein is nu nog wat duur, maar wordt hopelijk goedkoper als we er wat vaker gebruik van gaan maken. En dan bestaan er nog talloze alternatieven om auto te rijden. Maar mocht je denken dat je het boek Europa al uit hebt, duik er dan eens vanuit deze invalshoek in.

Lees Vorige

Zo start je je dag vol motivatie én energie!

Lees Volgende

Hoe bereid je je op je eerste casinobezoek voor?