Particulier leasen van een auto is erg populair

De jongste jaren is de populariteit van particuliere private autolease gestaag gegroeid en als een komeet omhoog geschoten. De periode dat je een auto alleen maar kunt leasen dankzij de zaak van je werkgever ligt al een tijdje achter de rug. Leasen is in de meeste gevallen een heel stuk beterkoop dan de aanschaf van een fonkelnieuwe wagen. Het grote voordeel is dat je geen groot bedrag hoeft op te hoesten en geen banklening moet aangaan. Kortom, particuliere autolease biedt tal van voordelen.

Het nieuwe concept: private lease

Private lease zag nog niet zo lang geleden het levenslicht. Vroeger was het leasen van een auto alleen maar mogelijk dankzij een bereidwillige werkgever die je een zogenaamde auto van de zaak gaf. De nieuwe auto ging als ‘zakelijke auto’ door het leven. Enkele jaren geleden werd ‘private lease’ op de markt gebracht. Concreet houdt dit in dat je als particulier zoals een zzp’er, AOW’er of werknemer eveneens een fonkelnieuwe wagen kunt leasen tegen een vast maandelijks bedrag voor een bepaalde duurtijd.

Wat zit in de private lease prijs inbegrepen?

Private lease biedt op de eerste plaats het grote voordeel dat bijna alle zorgen van een autobestuurder wordt ontnomen. Op uitzondering van de verreden brandstof, is alles verrekend in de overzichtelijke maandelijkse betaling. De hoogte van het terugkerende maandelijkse bedrag hangt af van de auto die je hebt gekozen. Het ligt voor de hand dat de maandelijkse factuur stijgt wanneer je bepaalde opties zou willen. Ook de duurtijd van het leasecontract speelt hierbij een factor, samen met de jaarlijkse gereden hoeveelheid kilometers. In het leasecontract zitten volgende parameters inbegrepen:

  • Zomer- en winterbanden, klein en groot onderhoud, eventuele reparaties
  • Een all risk verzekering
  • Pechhulpverlening in Benelux
  • Belastingen zoals taksen
  • Rente

De toekomst van private lease

Meer en meer mensen overwegen om een auto te leasen in plaats van aan te schaffen. Het is een aantrekkelijk alternatief om met een nieuwe wagen rond te rijden zonder dat je je spaarpot moet aanspreken. De looptijd van een leasecontract bepaalt de grootte van de maandelijkse betaling. De normale lease contracten zijn: 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Er bestaat ook de mogelijkheid om de auto na het beëindigen van het lease contract toch nog te kopen. Met de opkomst van private lease is leasen een stuk toegankelijker geworden voor het brede publiek. Je bent niet meer afhankelijk van een werkgever. Een bijkomend voordeel is dat je de nieuwe wagen als privé auto kunt gebruiken. Het maakt een autoverzekering overbodig. Verlies niet uit het oog dat het merendeel van de autobezitters (83 procent) niet de exacte maandelijkse uitgaven van hun wagen kennen.

Lees Vorige

Het belang van alternatieve geneeswijzen in het streven naar gezondheid en welzijn

Lees Volgende

Zo start je je dag vol motivatie én energie!