Het belang van alternatieve geneeswijzen in het streven naar gezondheid en welzijn

Stress wordt beschouwd als een van de kwalen van de eeuw en treft een toenemend aantal mensen. Specialistische hulp zoeken is voor je de eerste stap naar herstel van jouw gezondheid, welzijn en levenskwaliteit. Naast medicamenteuze behandeling zijn er alternatieve therapieën voor stress die je kunnen helpen dit kwaad, dat zo schadelijk is voor onze gezondheid, te bestrijden.

Wanneer de schade van stress in ons lichaam niet onder controle wordt gehouden, ontwikkelt deze zich geleidelijk en kan deze verschillende complicaties in ons organisme veroorzaken, variërend van matige en hevige pijnen in verschillende regio’s tot depressies en hart- en vaatproblemen. Het ideaal is de aandoening altijd te behandelen wanneer zij nog in het beginstadium is, omdat zij dan gemakkelijker te bestrijden is en de schade aan het organisme kleiner is.

Wat zijn de beste soorten alternatieve therapieën?

Er zijn verschillende soorten therapieën om stress te bestrijden. De beste techniek zal altijd worden bepaald na een volledige medische beoordeling en een gesprek tussen je en de deskundige om jouw behoeften en verwachtingen beter te begrijpen.

Om je te helpen een beter inzicht te krijgen in de soorten alternatieve therapieën voor stress, geven wij hieronder een overzicht van de belangrijkste technieken die hiervoor worden gebruikt. Bekijk ze!

1. Acupunctuur

Acupunctuur is een therapeutische methode die al zo’n 5 duizend jaar in het Oosten wordt gebruikt. De techniek bestaat uit het inbrengen van naalden door de huid in de onderliggende weefsels op verschillende diepten en op strategische punten in het lichaam. Bij de behandeling van stress bevordert acupunctuur een kalmerend, ontspannend en vitaliserend effect, zodat het lichaam zijn perfecte evenwicht hervindt.

2. Homeopathie

Homeopathie is een van de therapieën die de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid van de patiënt tracht te behandelen. In deze techniek wordt stress – evenals andere ziekten – gezien als een onevenwichtigheid van vitale energie en moet deze bij de wortel worden bestreden. De homeopathische behandeling wordt uitgevoerd met natuurlijke en verdunde geneesmiddelen, die in staat zijn de harmonie en het evenwicht van de vitale energie van het organisme te bevorderen.

3. Aromatherapie

Aromatherapie is een van de soorten alternatieve therapieën waarbij essentiële oliën worden gebruikt om stress te bestrijden. Het aroma van de oliën kan op verschillende manieren worden doorgegeven – verstuiven, rechtstreeks inhaleren, kompressen of gecombineerd met massagetechnieken. Rozemarijnolie is een van de meest gebruikte oliën om de symptomen en kwalen van stress te behandelen en tevens de bloedsomloop te stimuleren.

4. Biopunctuur

Biopunctuur is een therapeutische techniek die wordt uitgevoerd door injectie van biologische producten, waarvan de meeste van planten afkomstig zijn. Dit is een van de soorten alternatieve therapieën die trachten de genezing te bevorderen van onevenwichtigheden veroorzaakt door stress, zoals ontstekingen en een geringe capaciteit van het immuunsysteem. De geïnjecteerde doses producten activeren de reeds in het lichaam aanwezige genezingsmechanismen, waardoor het evenwicht van binnenuit wordt bevorderd.

Lees Vorige

Zorg ervoor dat je minder suiker inneemt op dagelijkse basis

Lees Volgende

Particulier leasen van een auto is erg populair