Waarop letten bij de aankoop van ramen en deuren?

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Dan moet je met een heel aantal zaken rekening houden. Goede of minder goede ramen kunnen een groot verschil maken voor je energierekening. Kies je de juiste ramen en deuren die goed isoleren, dan bespaar je meteen al honderden euro’s per jaar. Denk dus even na wanneer je ramen en deuren gaat kiezen en maak een verstandige keuze.

Denk na bij de aankoop van je ramen en deuren

Voor heel wat mensen spelen ramen geen enkele rol. Gaan ze bouwen of verbouwen, dan volgen ze slaafs wat hun wordt verteld. Toch kunnen ramen een groot verschil maken. Niet enkel op het vlak van isolatie, maar ook op het vlak van uitstraling en je budget. Reken maar dat een mooi raam opvalt en een verschil maakt. Er zijn ramen in alle soorten maten en vormen en ze geven vaak een eerste indruk van je woning.

Bij de keuze van je ramen ga je beter niet over één nacht ijs

Aluminium, staal, hout, pvc, … er is een enorm aanbod aan ramen. Vandaag de dag worden er in principe geen slechte ramen meer gemaakt. Veel mensen stoppen wel tijd in de ramen, maar vergeten dat het frame mee voor de isolatie zorgt. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Laat je goed informeren door een raamspecialist. Zij weten perfect welk materiaal geschikt is voor jouw woning. Kies je bijvoorbeeld voor houten ramen, dan ga je voor een natuurlijke uitstraling, maar je moet je wel bewust zijn dat deze ramen veel onderhoud vergen.

De prijs van de ramen zegt weinig over de kwaliteit

De prijs van een raam? De prijs van ramen kan aardig variëren. Wij raden je alvast aan je goed te informeren. Een duur raam hoeft niet altijd beter te zijn dan een betaalbaar raam. Meer nog, er zijn raamspecialisten die op grote schaal ramen inkopen zodat deze een stuk voordeliger worden. Bovendien beschikken deze specialisten vaak over heel wat mensen die je raad kunnen geven bij de aankoop van je ramen.

Lees Vorige

Jullie trouwfeest geven in het buitenland? Hier houd je best rekening mee!

Lees Volgende

Pak de totaalrenovatie van je badkamer doordacht aan