Jullie trouwfeest geven in het buitenland? Hier houd je best rekening mee!

Stappen jij en je geliefde binnenkort in het huwelijksbootje? Daar hoort natuurlijk een trouwfeest bij met alle nodige toeters en bellen. Ook in het buitenland zijn er heel wat prachtige locaties om jullie trouwfeest te laten doorgaan. Bovendien is de kans op mooi weer in zuiderse landen groter dan hier. Redenen genoeg dus om ervoor te kiezen je trouwfeest te geven in het buitenland. Hier houd je best rekening mee! 

Begin op tijd en maak een planning

Als je ervoor kiest om in het buitenland te trouwen, komt daar net iets meer voorbereiding bij kijken dan bij een bruiloft in eigen land. Begin daarom op tijd met plannen zodat je zeker genoeg tijd hebt om alles te regelen. Denk na over welke locatie je wilt kiezen, ga op verkenning en schakel eventueel een lokale weddingplanner in die je kan helpen met alle praktische zaken. Denk ook al eens na of je een huwelijksfotograaf en een muziekband vanuit België naar het buitenland wilt laten komen, of je kiest voor personen die in de buurt van je trouwlocatie wonen. 

Informeer je gasten

Natuurlijk wil jij straks je bruiloft vieren met al je geliefden, familie en vrienden erbij. Voor een trouwfeest in het buitenland is het wel belangrijk dat je hen op tijd een uitnodiging opstuurt zodat je gasten voldoende tijd hebben om hun vlucht en accommodatie te boeken. Of misschien voorzie jij wel een hotel waar al je gasten samen kunnen verblijven? Communiceer deze praktische zaken allemaal goed op tijd, zodat je gasten het nodige kunnen doen. Wil je naast je gasten ook een huwelijksfotograaf uit Gent, een kok uit Antwerpen of een muziekbandje uit Brussel uitnodigen? Ook deze personen nodig je best vroegtijdig uit zodat ze jouw bruiloft in hun agenda kunnen zetten. 

Houd rekening met het klimaat

Geef je een trouwfeest in een zuiders land zoals Italië, Spanje of Griekenland? Daar kunnen temperaturen in de zomer wel eens hoog stijgen. Voorzie daarom voldoende parasols, informeer je gasten over het klimaat en dergelijke. Bovendien kies je best voor een lichte menu en niet voor zwaar en warm eten. Het is fijn om je aan te passen aan de locatie waar je trouwfeest doorgaat en lokaal eten op het menu te zetten. 

Lees Vorige

Huidverzorgingsroutine: donkere kringen onder je ogen voorkomen doe je zo!

Lees Volgende

Waarop letten bij de aankoop van ramen en deuren?