Breng de natuur binnen in je woning

Hoe breng je de natuur binnen op een grauwe dag? Er zijn vele mogelijkheden waaraan je misschien niet meteen denkt, maar kiezen voor natuurtinten en contact met buiten biedt vele voordelen. Het zorgt voor een lichtheid in je interieur, het kan bijdragen tot een beter humeur en het schept een aangename sfeer. Ontdek hoe je dit zelf voor elkaar krijgt!

Groen interieur

Je bent misschien niet meteen fan van groen in huis, maar een groene kleur op de juiste plaats brengt rust in je hoofd. Het zorgt ervoor dat je meer ontspannen en vrolijker door de dag gaat. Een kleur die je humeur kan bepalen? Ja, het kan en het is zeker het proberen waard als je een nieuwe schwung wil geven aan je interieur. Denk bij het kiezen van een groene kleur niet enkel aan je muren, maar besteed ook aandacht aan de raamdecoratie. Wat dacht je van groene gordijnen die het licht filteren en een bijzondere touch geven aan je leefruimte? Van overgordijnen tot vitrage, het is vandaag allemaal verkrijgbaar in een rustgevende groene tint zoals muntkleur die jouw interieur de rust geeft die het verdient.

Planten bij de vleet

Uit onderzoek blijkt dat planten je stresslevel naar beneden halen en dat kan handig zijn op de drukste dagen van de week. Bovendien zorgen planten voor het zuiveren van de lucht doordat het kooldioxide omzet in zuurstof. Ook voor de regulering van de luchtvochtigheid  kan je rekenen op de planten in huis. Heb je al zin om naar het tuincentrum te rijden en een plant te kiezen? Dan is een lepelplant, graslelie of krulvaren zeker het proberen waard. Maar laat je vooral leiden door je eigen persoonlijke smaak en de schoonheid van de planten. Zo neem je enkel die planten die je hart gestolen hebben mee naar huis.

Maak contact met buiten

Heb je nog een zolder die dringend gerenoveerd moet worden? Stel de werken niet langer uit maar kies resoluut voor een extra ruimte voor je hobby’s of voorzie een extra gastenkamer. Bespaar bij de renovatiewerken niet op natuurlijke lichtinval. Voorzie verschillende dakramen voor een direct contact met de buitenruimte. Het is niet alleen een zalig gevoel om de dakramen open te gooien en letterlijk een frisse wind te laten binnenwaaien. Evengoed is het een prachtig zicht wanneer je na een lange dag werken neerligt en naar de sterren kunt kijken. Genoeg sterren gekeken? Voorzie dan zeker een rolgordijn voor je dakraam zodat je in alle rust kunt gaan slapen, zonder storend licht van buiten. 

Lees Vorige

Roadtrip door Frankrijk? Deze wijnstreken moet je gezien hebben 

Lees Volgende

Besparen op de energiekosten doe je zo!