Zo creëer je je eigen trouwhuisstijl

Het ontwerpen van je eigen stijl voor dé grote dag is een echte trend. Je trouwdag is dan ook het uitgelezen moment om jullie persoonlijke stijl en vibe aan iedereen te tonen. Maar hoe pak je dat nu aan?

Wat is dat eigenlijk, een trouwhuisstijl?

Een trouwhuisstijl is in principe jullie persoonlijke ontwerp of stijl die wordt doorgetrokken over het hele huwelijk: gaande van gepersonaliseerd drukwerk, over menukaarten tot de aankleding van de locatie. Door die stijl, het lettertype en de kleuren consequent op alle plekken te gebruiken, zorg je ervoor dat je huwelijk één mooi geheel wordt. En net daarom is zo’n huisstijl dus erg belangrijk.

Stap 1: leg de kleuren vast

Het kiezen van de kleuren is een goede basis voor de huisstijl van jullie huwelijk. Nadat je die hebt vastgelegd, kan je makkelijker aan de slag met het bepalen van de dresscode voor de bruidsmeisjes en de gasten, de bloemen voor je bruidsboeket of zelfs de kleuren van de kaarsen op tafel!

Stap 2: kies een thema

Nadat je de kleuren hebt gekozen, is het tijd om een thema te bepalen. Populaire en trendy thema’s zijn: botanical (veel groen en planten), bohemian (eenvoudig, gipsy en ontspannen sfeer), MoHo (modern bohemian), zee en strand, betoverend bos, touch of gold, white only, winter wonderland, retro …

Stap 3: personaliseer je drukwerk

Bij huwelijksdrukwerk komt heel wat kijken. Denk maar aan save-the-dates, trouwuitnodigingen, bedankkaartjes … Je kan verder bouwen op de reeds gekozen kleuren en aanvullen met jullie favoriete lettertype en eventueel foto’s. Tip: bestel eerst een proefdruk van je trouwuitnodiging vooraleer je bijvoorbeeld online meteen je hele bestelling doet. De keuze van het papier is daarbij ook heel belangrijk.

Mag het wat meer zijn voor jullie? Laat dan een exclusief logo ontwerpen voor jullie bruiloft, helemaal in de huisstijl: dé kers op de taart.

Stap 4: style je huwelijkslocatie

De locatie waar jullie huwelijksfeest plaatsvindt, de accessoires en de aankleding van de tafels maken de cirkel van jullie trouwhuisstijl helemaal rond.

Overleg met je wedding planner welke props en accessoires geschikt zijn voor het door jullie gekozen thema. Denk aan details zoals een mooi houten, gegraveerd welkomstbord, naamkaarten op de tafels, gepaste muziek, verlichting … De meeste huwelijksplanners zijn het gewend om te werken rond een bepaald thema dus hij of zij kan je zeker de nodige tips geven!

Lees Vorige

Voorkom een ongemakkelijk gevoel met deze hulpmiddelen

Lees Volgende

Huidverzorgingsroutine: donkere kringen onder je ogen voorkomen doe je zo!