Wat zijn de verschillende tussen de diverse koelkasten?

Elke keuken beschikt over verschillende witgoed producten zoals een koelkast. Een koelkast is namelijk het ideale hulpmiddel om je etenswaren voor lange tijd vers te kunnen bewaren. Er bestaan echter ontzettend veel verschillende ijskasten. De diverse modellen verschillen niet alleen in formaat en kleur van elkaar, elk toestel maakt ook gebruik van verschillende technologieën om de smaak en de versheid van de producten te behouden.

Een groot of eerder een klein model

Als je op zoek bent naar een nieuwe koelkast, moet je eerst en vooral bepalen welk model bij jouw situatie past. Voor een garage, een studentenkamer of een tuinhuisje is een klein tafelmodel voldoende. Deze ijskasten beschikken over een redelijk ruim interieur en hebben ook vaak een klein vriesvakje. Voor je keuken kies je natuurlijk best voor een groot model. Je hebt de keuze uit een vrijstaande koelkast, een koel-vriescombinatie, een Amerikaanse koelkast of een side-by-side. Je keuze wordt bepaald door de grootte van je gezin en de hoeveelheid producten die je wilt bewaren.

De gebruiksvriendelijkheid en de inrichting van de koelkast

Eens je het model bepaald hebt, is het een goed idee om naar de gebruiksvriendelijk van de koelkast te kijken. Zo is het bijvoorbeeld erg handig als het interieur van de ijskast netjes georganiseerd is. Kijk goed na of er voldoende (uitschuifbare) plateaus en opbergvakjes zijn. Verder zijn flessenvakken en eierrekjes ook erg handig. Ten slotte moet je ook naar de sluiting van de deur kijken. Deuren die magnetisch afgesloten worden, kunnen niet ongezien open blijven staan. Op deze manier gaat er geen energie verloren en bespaar je heel wat geld.

Over welke technologieën beschikken de koelkasten?

De meeste moderne koelkasten beschikken over heel wat moderne snufjes waarmee je je producten langer vers kan bewaren. Zo hebben de meeste modellen een speciale lade voor groenten en fruit. De temperatuur in deze lade is iets lager dan in de rest van de koelkast, waardoor de etenswaren hun smaak en vitaminen behouden. Verder hebben sommige ijskasten ook een 0º-zone waarin je vlees en vis langer vers blijven. Ten slotte hebben de meeste merken ook aan het onderhoud van de vriezer gedacht. Het grootste deel van de koelkasten zijn namelijk uitgerust met een NoFrost-functie. Deze technologie gaat ijsvorming in het vriesgedeelte tegen, waardoor je het bijna nooit moet ontdooien.

Een koelkast voor elk interieur

Ten slotte moet het design natuurlijk mooi in jouw keuken passen. Er bestaan tegenwoordig koelkasten in alle mogelijke kleuren en in verschillende stijlen. In een modern interieur staat een zwarte ijskast met zilveren details prachtig, terwijl een retro-ijskast eerder in een vintage of bohemian woning past. Een neutraal wit toestel is dan weer ideaal voor een landelijke omgeving, terwijl een grijs model een industrieel interieur op een prachtige manier afwerkt.

Lees Vorige

Sanitair schoonhouden

Lees Volgende

Begrijp het belang van online aanwezigheid voor een bedrijf