Sanitair schoonhouden

Wellicht is het een beetje dubbel dat je dit verhaal leest. Sanitair schoonmaken is nu niet je meest grote hobby. Eerlijk gezegd is het vooral een noodzakelijk kwaad. Maar ja, je moet wel. De badkamer en toilet niet wekelijks of vaker reinigen, dan gewoonweg niet. Misschien hoop je tips te vinden waardoor het schoonmaken net even iets prettiger en vlotter verloopt. Het kan natuurlijk ook dat je graag het sanitair poetst. En dat je het liefst nog meer tips krijgt om je sanitair zo blinkend mogelijk te krijgen en te houden.

Maak schoon met goede middelen

Hier gaat het vaak meteen al fout als mensen de badkamer poetsen. Waar doen ze dat mee? Het is belangrijk om te kiezen voor milde schoonmaakmiddelen. Maar het moet dan wel gaan om middelen die specifiek bedoeld zijn voor het schoonmaken van deze ruimte in je woning. Vroeger was ammoniak favoriet. Daarmee verwijderde je tenminste al het hardnekkige vuil. Doe dit echter je glas, tegels, kunststof en keramiek niet aan. En wat te denken van jezelf, de geur is absoluut niet prettig om in te werken. Laat ook de schuurmiddelen gewoon in je keukenkastje staan en neem ze niet mee tijdens het cleanen van je sanitair. Hetzelfde geldt voor staalwol. Je kunt met deze middelen je badkamer ernstig beschadigen. Neem gewoon een fijne spons, een zeem of een zachte doek. Microvezeldoekjes zijn ook niet aan te raden, want vaak bevatten ze kleine schuurdeeltjes die krassen kunnen veroorzaken.

Stel het schoonmaken niet uit

Hoe vervelend je de klus ook vindt, hoe langer je wacht, hoe naarder het wordt. Probeer je toilet en badkamer heel frequent bij te houden, dan is de klus zo geklaard. Maak je regelmatig schoon, dan geniet je daar elke dag van. Iedereen poetst zijn tanden toch liefst bij een schone wastafel? Je voorkomt op deze manier ook kalkaanslag en schimmelvorming. Eens in de zoveel tijd maak je dan een keer extra grondig schoon. En de weken en maanden daarna volstaat een snellere beurt.

Maak ook de muren en de vloer schoon

De vieze wastafels en de spiegel vol spetters vallen het meest op in de badkamer. Vergeet echter je muren en vloeren ook niet als je het sanitair gaat reinigen. Maak eenvoudig een sopje van allesreiniger en warm water. Dit kun je gebruiken voor de muur en ook voor de vloer. Zijn de voegen van de muur nu na verloop van tijd erg vies, dan is het wel een aanrader om voegenreiniger te gebruiken. Dit spuit je op de voegen en vervolgens laat je het een tijdje inwerken. Daarna borstel je al het vuil er zo af met een borstel.

Lees Vorige

Dit zijn de grootste voordelen van het kopen van nieuw meubilair

Lees Volgende

Wat zijn de verschillende tussen de diverse koelkasten?