Korte metten maken met plaagdieren doe je zo

Ze lijken lief en onschuldig, soms zelfs schattig. Maar ongedierte is een ware pest. Muizen en ratten kunnen ziektes en infecties overdragen. Kakkerlakken, mieren, zilvervisjes en vliegen planten zich in een mum van tijd voort, waardoor je huis of tuin er in een mum van tijd vol mee zit. En dan heb je nog de griezels: wespen en spinnen. Spinnen zijn in onze contreien onschadelijk, maar ze zien er eng uit. Zo lang het bij 1 of 2 occasionele spinnen in je garage blijft, is het meestal nog oké, maar wanneer je overal spinnen begint te zien, waan je jezelf al gemakkelijk in een horrorfilm. En dat wil je natuurlijk niet! Wespen hebben ook zeker hun nut, maar zij kunnen wel gevaarlijk zijn. Voor het welzijn van jou en van je gezin is het dan ook belangrijk om een wespennest onschadelijk te laten maken. Hoe je dat allemaal moet aanpakken? Dat lees je hier.

Grote ruimtes behandelen tegen ongedierte

Wanneer je last hebt van ongedierte in een grote ruimte, zoals in een silo, magazijn of bedrijfsgebouw, is het laten toepassen van fumigations de beste optie om snel plaagdiervrij te zijn. Fumigations, of begassing, wordt uitgevoerd door gassingsleiders met een brede en internationale ervaring op het vlak van fumigaties. Ze gaan aan de slag met gifgas en zorgen zo voor een curatieve behandeling van de ruimte die van ongedierte ontdaan moet worden. Na een fumigatie wordt de behandelde ruimte uiteraard gecontroleerd om te zien of er nog schadelijke gassen of dampen aanwezig zijn. Pas wanneer de wettelijk toegestane grenswaarden niet meer overschreden worden, wordt de behandelde ruimte weer vrijgegeven. Op deze manier kan alles veilig verlopen.

Weg met plaagdieren in je huis of in je tuin

Wanneer het gaat om overlast door spinnen, kakkerlakken, muizen of andere plaagdieren in je huis of in je tuin, is fumigation niet de beste manier om het ongedierte te gaan bestrijden. Wanneer je merkt dat je overlast hebt door ongedierte, laat je de ongediertebestrijding best door professionals aanpakken. Zo ben je er zeker van dat het probleem discreet, professioneel en snel opgelost zal worden. Bovendien geven deze experts in ongediertebestrijding je ook advies om ongedierte in de toekomst te kunnen vermijden. Op welke manier ze aan de slag gaan om je te ontdoen van kakkerlakken en consorten, hangt onder andere af van het plaagdier in kwestie en de ruimte waarin de beestjes zich bevinden. Omdat de ongediertebestrijders die bij je thuis komen hoogopgeleid en gecertificeerd zijn, mag je er zeker van zijn dat ze secuur en grondig te werk zullen gaan. Bovendien houden ze uiteraard rekening met  de geldende wetgeving en regelgeving. Verder besteden ze erg veel aandacht aan de veiligheid van de mens en het milieu. Daarom wordt er alleen gebruikgemaakt van veilige, toegestane en professionele bestrijdingsmiddelen om het ongedierte te lijf te gaan. Hierdoor zijn de gebruikte middelen niet schadelijk voor jezelf, je kinderen of je huisdieren. 

Lees Vorige

Van zon tot stopcontact: het proces van zonne-energie omzetten

Lees Volgende

De opkomst van Refurbished iPhones: Nieuwe trends in de wereld van Apple