Dit zijn de beste tips voor het vinden van de perfecte sport bh

Als je op een regelmatige basis een rondje hard gaat lopen of een of meerdere keren per week aan een teamsport doet, dan weet je als geen ander hoe fijn het is dat je een goede sport bh draagt. Je traint daardoor met minimale afleiding en je voelt je net even wat zelfverzekerder. Toch weet je maar al te goed dat het niet altijd even makkelijk is om de perfecte maat te vinden, aangezien ieder merkje immers weer anders valt en er zijn verschillende vormen van steun voor de buste. Kun je daar op dit moment de nodige hulp bij gebruiken? In dit artikel lees je een aantal handige tips, zodat het zoeken naar de perfecte sport bh net even wat makkelijker gaat. 

Het bepalen van de maat van de sport bh

Voordat je begint met het bepalen van je behamaat, is het belangrijk om te weten waar je maat op wordt gebaseerd. Net zoals bij een gewone beha, bestaat een sportbeha uit een cijfer en letter. Deze twee maten verwijzen naar je cupmaat en omvangsmaat (onderborstwijdte).

Meet over een goed zittende beha

Het liefste koop je direct een sportbeha in de perfecte maat, die vanaf het eerste moment als gegoten zit. Daarom is het belangrijk om te meten over een goed zittende beha. Zorg ervoor dat je een beha draagt die je borsten goed ondersteunt. Draag tijdens het opmeten dus geen voorgevormde beha, een minimizer of een push-up beha. Idealiter laat je iemand anders je maat opmeten. Hierdoor weet je zeker dat de centimeter recht wordt gehouden en strakker aan wordt getrokken.

Op deze manier meet je de onderborstwijdte en de borstwijdte

Om de perfecte sportbeha te vinden, dien je de onderborstwijdte en de borstwijdte te meten. Dat doe je op de volgende manier:

Onderborstwijdte: Leg het meetlint vlak onder je borsten en meet de omvang van je borstkast (houdt het meetlint goed strak)

Borstwijdte: Leg het meetlint ter hoogte van de tepellijn en houdt het lint voor en achter op dezelfde hoogte. Houdt het lint tijdens het meten iets losser.

De perfecte sport bh koop je eenvoudig en snel online

Als je eenmaal de maat van je sport bh hebt bepaald, kun je dit model eenvoudig en snel bestellen. Hierdoor voorkom je vele ritjes naar de stad, met de kans dat jouw maat niet op voorraad is in de winkel. En dat bespaart je vervolgens weer behoorlijk wat tijd en energie.

Lees Vorige

Schoenen voor verschillende gelegenheden

Lees Volgende

Zorg ervoor dat je minder suiker inneemt op dagelijkse basis