Deze koffiecocktails wil je proberen!

Wist je dat koffie niet alleen een opkikkertje is in de ochtend? Het is ook een verrassend veelzijdig ingrediënt waarmee je heerlijke cocktails kan maken. Wedden dat je met deze cocktails indruk maakt op je gasten tijdens je volgende dinertje 😉

Espresso Martini

Espresso Martini is een klassieker die natuurlijk niet mag ontbreken in de lijst met koffiecocktails. Deze heerlijke mix van espresso, wodka en koffielikeur is zowel verfrissend als opwekkend. Begin met een sterke shot espresso te shaken met wodka, koffielikeur en ijs. Zeef het mengsel daarna in een Martini-glas en versier het glas met drijvende koffiebonen voor een extra kick. De Espresso Martini is de perfecte keuze voor een avondje uit of een feestelijke gelegenheid.

Irish Coffee

Irish Coffee is een hartverwarmende klassieker die ideaal is voor koude winteravonden of gezellige bijeenkomsten bij het haardvuur. Deze eenvoudige maar lekkere cocktail combineert hete koffie met Ierse whisky, bruine suiker en een toefje slagroom. Verwarm eerst een glas met hete koffie en voeg vervolgens een scheutje Ierse whisky en bruine suiker toe. Roer goed door en schep er voorzichtig een toefje opgeklopte slagroom bovenop. Irish Coffee is een zalige winterdrank waar je helemaal van opwarmt. Cheers!

White Russian

Ken je de White Russian al? Deze decadente cocktail is gemaakt van koffie, wodka en roomlikeur.Vul eerst een mooi cocktailglas met ijsblokken en voeg vervolgens gelijke delen wodka en koffielikeur toe. Top af met een scheutje room en roer voorzichtig door. Deze romige, rijke cocktail is perfect voor een ontspannen avondje thuis of als dessert na een feestelijk diner.

Mocha Martini

Mocha Martini is een heerlijke variatie op de klassieke Espresso Martini. Bij deze variant gebruiken we ook nog chocolade, heerlijk toch. Maak eerst een sterke koffie met koffiecups en laat deze afkoelen. Shake vervolgens de espresso, wodka, koffielikeur en een scheutje chocoladesiroop met ijs. Zeef het mengsel in een Martini-glas en garneer met een snufje cacaopoeder of een chocoladekrul voor een extra luxe touch. Voor iedereen die houdt van koffie en chocolade is deze cocktail vast en zeker een schot in de roos!

Vietnamese Iced Coffee

De Vietnamese Iced Coffee is een verfrissende cocktail die perfect is voor warme zomerdagen. Deze unieke cocktail combineert sterke Vietnamese koffie met gezoete gecondenseerde melk en ijs voor een verfrissend en romig drankje. Zet om te beginnen een kop sterke Vietnamese koffie met behulp van een traditionele Vietnamese koffiefilter. Giet de koffie over een glas gevuld met ijs en voeg vervolgens een scheutje gezoete gecondenseerde melk toe. Roer goed door en… genieten maar!

Lees Vorige

Een schone tuin, het hele jaar door: 5 slimme truckjes

Lees Volgende

Ga voor een nieuwe badkamer met Sanexo