4 stijlen met haarsjaaltjes voor bad hair days

Op sommige dagen voelt je haar prachtig, schoon en mooi genoeg om te schitteren in een haarverzorgingscampagne. Andere dagen is je haar vies, pluizig of het lijkt gewoon een nieuwe kuif te hebben ontwikkeld waar je geen zin in hebt. Of je nu een bad hair day probeert te verbergen, in de hoop je lokken te beschermen tegen wind of regen of je verveelt je gewoon en wil een nieuwe stijl proberen, een haarsjaaltje kan helpen.

Het voordeel van dit specifieke haaraccessoire is hoe veelzijdig het kan zijn: er zijn heel veel verschillende looks die je kunt bereiken met slechts één sjaal, variërend van supereenvoudig tot ingewikkeld gedetailleerd. Voor welke look je ook gaat, we hebben de beste tips en trucs verzameld om de haarstijl te krijgen die je wilt.

1. De pony tie

Een van de absoluut gemakkelijkste manieren om een ​​sjaal in je look op te nemen, is door hem simpelweg om een ​​paardenstaart te binden. Dit werkt met vrijwel elke maat of vorm, zolang je het maar in een knoop kunt vastzetten. Als je je echt zorgen maakt dat de zijden stof van je pony afglijdt, lus je sjaal dan door een haarelastiek voordat je hem vastbindt om wat extra uithoudingsvermogen te geven.

2. De gedraaide hoofdband

Als je een vierkante sjaal gebruikt, vouw hem dan eerst diagonaal doormidden, rol of vouw de sjaal dan beginnend bij de breedste kant en werk je een weg naar de puntige hoeken. Als je een rechthoekige sjaal gebruikt, begin dan gewoon langs de lange kant te vouwen. Bind de losse uiteinden onder je haar in de nek en voilà! Je kunt de sjaal ook in het midden knopen nadat je hem hebt opgerold om hem opgevouwen te houden en wat meer volume aan de bovenkant toe te voegen.

3. De bandana

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste optie om je bad hair day te verbergen en het wassen met nog een dagje uit te stellen. Vouw eenvoudig een vierkante sjaal diagonaal doormidden, knoop dan de twee tegenoverliggende uiteinden onder je haar en laat de derde hoek los.

4. De bandana-cap

Zeer vergelijkbaar met het bovenstaande, maar in plaats van een vroege jaren 2000- of zomerkampvibe af te geven, voelt de bandana-cap veel meer jaren ’70 aan en vereist eigenlijk maar een kleine aanpassing in de uitvoering. In plaats van je sjaal onder je haar te knopen, knoop je hem bovenop je lokken en ook over de losse hoek. Stop vervolgens de overtollige stof onder de knoop om de boel netjes te maken.

Als je die extra touch voor je ensemble nodig hebt, kies dan een sjaal met een patroon of een gedurfde kleur.

Lees Volgende

Zo experimenteer je met kleuren in je make-up