Creëer een bohemian interieur met deze tips!

In dit artikel ontdek je hoe je met de juiste elementen en een vleugje bohemian flair een warme en uitnodigende sfeer kunt creëren in je interieur. 

Een mix van kleuren en texturen 

Bohemian staat bekend om zijn levendige kleurenpaletten. Denk aan kleuren zoals saffraangeel, diverse groentinten en koninklijk blauw. Laat je niet beperken; combineer tinten op een speelse manier. Een kleurrijk interieur weerspiegelt de levendigheid van de bohemian levensstijl. Combineer dit met verschillende texturen, zoals fluweel, linnen en zijde. 

Een natuurlijke basis van warmte

Een bohemian interieur begint vaak bij de grond, letterlijk. Leg de basis met een jute vloerkleed. Het natuurlijke karakter van jute voegt niet alleen warmte toe aan de ruimte, maar brengt ook een aards element in het geheel. Plaats het kleed onder de zithoek of eettafel voor een gezellige touch. Het ruwe karakter van jute past perfect bij de nonchalante Bohemian stijl.

Vintage vondsten

Bohemian draait om het omarmen van het verleden en het mixen van stijlen en tijdperken. Ga naar antiekwinkels en tweedehandswinkels om unieke vintage schatten te vinden. Denk aan kleurrijke poefs, retro accessoires en antieke kunstwerken die karakter geven aan het bohemian interieur. Elk stuk vertelt zijn eigen verhaal en draagt bij aan de uitstraling van de ruimte.

Een theatrale toevoeging met overgordijnen

Gebruik overgordijnen als een artistiek statement in je Bohemian interieur. Kies gordijnen met opvallende prints, motieven of texturen. Overgordijnen voegen niet alleen stijl toe, maar bieden ook privacy en bescherming tegen nieuwsgierige blikken.

Creatieve wanddecoratie

Maak van je muren een kunstgalerij die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Hang een mix van kunstwerken, spiegels en geweven wandtapijten op. Combineer verschillende vormen en texturen voor een artistieke uitstraling. 

Comfortabele zithoek

Een bohemian zithoek is comfortabel en uitnodigend. Gebruik zachte kussens en gooi dekens op verschillende zitmeubelen. Laat losse elementen samensmelten voor een ontspannen sfeer. Voeg poefs en vloerkussens toe voor extra comfort en speelsheid.

Lichtslingers en kaarsen 

Verlichting speelt een cruciale rol in het bohemian interieur. Gebruik lichtslingers en kaarsen om een magische sfeer te creëren. Hang lichtslingers op voor een speels effect en plaats kaarsen in decoratieve kandelaars voor een warme gloed tijdens gezellige avonden.

Een groene oase in elke hoek

Breng de natuur naar binnen met planten. Plaats grote kamerplanten in kleurrijke potten en hang planten op verschillende niveaus. Planten voegen niet alleen een frisse uitstraling toe, maar creëren ook een bohemian jungle-effect, waarbij het groen onderdeel is van het interieur. 

Lees Vorige

De opkomst van Refurbished iPhones: Nieuwe trends in de wereld van Apple

Lees Volgende

Hét ultieme speeltje voor mannen